petak, 5. rujna 2014.

Ljubav na dvanaestom katu


Već neko vrijeme nisam bio zadovoljan s njom. Lila se promijenila. Nije više bila ona divlja ždrebica koja je skakala na mene istog trena kad bi ušli u moj stan, obavijala mi ruke oko vrata i noge oko struka, čvrsto se pripijajući uz mene i grizući mi vrat, paleći vatru strasti u mojim preponama. I dalje je sve to radila, ali nije bilo vatre u tome. Je li se Lila promijenila, ili sam ja progledao? Počeo zapažati ...

- Sreća je, što stanuješ na dvanaestom katu - rekla je onog dana prije gotovo godinu dana, kad sam je prvi put pozvao i uveo u stan, gdje smo odmah, naravno, završili u krevetu. 
- Kako to misliš? - sneno sam je upitao. Netom smo se divljački poševili i želio sam na miru popušiti tek upaljenu cigaretu, a ne razglabati o stanogradnji. 
- Imati ćemo sretnu ljubav - objasnila je i popela se na mene, opkoračivši me, otimajući mi cigaretu i gaseći je u velikoj i praznoj staklenoj pepeljari. - Da stanuješ samo kat više, nikad ne bi došla k tebi.
- Sretna dvanaestica - promrmljao sam.
- Sretan ti - odvratila je i vještom me rukom ...
Kad je bilo po drugi put gotovo, Lila je ustala i onako gola sasvim nemarno došetala do prozora, nagnuvši se gotovo sasvim sa grudima van njega, dok je ispod nje zjapila siva praznina. 
- Ne naginji se toliko - opomenuo sam je, gledajući njenu napetu stražnjicu: nisam mogao skinuti pogled sa nje onako kruškaste, čvrste i vruće i glatke pod mojim dlanovima, kako sam se bio netom uvjerio. 
- Volim visine - odgovorila je Lila i još se više nagnula. Voljela mi je prkositi, shvatio sam to već onda. 

Tako je bilo svaki put kad bi Lila došla k meni. Divlje bi se poševili, a onda bi Lila ustala i onako gola i dugih, dugih nogu lijeno odšetala do prozora i divila se pogledu. Moji su se susjedi divili njenim sisama, kako su me zlobno obavijestili već sutradan, u liftu. Nije me bilo briga. Jer Lila je imala što pokazati. 
Šest je mjeseci divljeg jebanja (nisam namjerno prost, vjerujte mi, ali zbilja nema druge riječi koja bi mogla opisati ono što se događalo između Lile i mene) prohujalo u hipu, a kako je vrijeme odmicalo, osjećao sam sve veću prazninu u sebi. Nije bilo sreće u grudima, samo neka tupa i prazna bol kojoj nisam znao imena. 

- Jesi li zadovoljna s ovim što se događa između nas? - upitao sam Lilu tek nakon punih deset mjeseci naše veze koju i nisam mogao nazvati vezom.
- Naravno! - uzviknula je i oštro me pogledala suzivši oči u oblik badema. - Zar ti nisi? Nije ti lijepo? Seks ti ne godi? Zar sam loša?
- Lila! - protestirao sam.
- Što, Lila? - ratoborno je uzvratila Lila. - Mislila sam da uživaš.
- Naravno da uživam.
- Pa onda?
I za Lilu razgovor je bio završen. Iskočila je iz zgužvanog kreveta kao i toliko puta do sad i pojurila prema prozoru, nagnula se što je više mogla i veselo otpuhivala dimove, dok sam ja i opet gledao u njeno zanosno dupe, ali koje, na svoje sam veliko iznenađenje shvatio, više nisam toliko očajnički želio grabiti. 
Sunce je upravo zalazilo i jedna je zlatna zraka pogodila Lilinu crnu kosu, kad sam osjetio silnu bol u glavi i pritisak u grudima koji je rastao i rastao i odjednom sam shvatio kako to golema mržnja, poput zloćudnog tumora buja i raste u meni. Sve me boljelo, čitavo me tijelo boljelo, um mi je vrištao i silno, očajnički silno, želio sam da se Lila okrene prema mene, pogleda me i po prvi put mi reče da me voli, da me želi, da me voli, da me voli ...
Nisam ni znao da sam ustao i bosonog tiho prišao Lili. Nisam to znao. Shvatio sam što činim tek onda, kad se iz Lilinog grla probio silan vrisak straha i protesta, jer sam je zgrabio za noge tik iznad samih gležnjeva i silovito povukao prema sebi i odmah pustio. Dok sam gledao još samo njene duge noge kako nestaju u ponoru, jer tijelo više nisam mogao vidjeti, a Lilin vrisak parao ljepotu umirućeg dana, mislio sam na Lilinu rečenicu izgovorenu onog dana, kad je prvi put došla sa mnom k meni i dok se velika i sretna nada pružala u beskraj ispred mog života:
- Da stanuješ samo kat više, nikad ne bi došla k tebi.

Nema komentara: